Bio-Hal Kft.

DetailsLocation: Hungary, Mike
Coordinates: 46.2362° longitude
17.532524° latitude
Megnyit térképen
Live bait fish for sale: ?
Fish sold: ?
Products: ?
Services:
Contact: Only registered members viewing
Sign up
Languages:

Map

Megnyit térképen
Move map
move
Directions
Show the area select all
Starting position

Characterization Translates

Machine translation is done: Yandex.Translate

A dél-somogyi falu, Mike szélén, a Rinya menti erdőktől rejtve, temérdek apró és pár nagyobb tóból álló rendszer húzódik meg. Majd egy kilométeres köves utat követően tárul elénk a Rácz Béla által megálmodott gazdaság. A kitartó, kemény munka eredményeképpen ma már rá sem lehet ismerni a huszonöt évvel ezelőtti elvadult tájra.

A központi helyen látható malom elődjét az 1700-as években Mike környékre betelepített dunai svábok építették. Az akkor alulcsapott vízikerékkel létesített malmot 1925-ben turbinásra alakították át. A két világháború között a Rinya-patakra telepített malmot gatterként is működtették, nyáron vízhiánykor pedig a hulladék fával fűtött gőzgéppel hajtották. Államosításkor a malom a mikei termelőszövetkezethez került, amit a 60-as években a csak darálásra használták, gyakran traktor meghajtással. Szintén ebben az időben került megépítésre 4 ha-os "nagytó" valamint a malom melletti három telelő. Az 1972-es árvíz az egykori duzzasztót elmosta, így a biztonságos vízellátás feltétele megszűnt. A 80-as évekre a szövetkezet a haltermeléssel is felhagyott, mígnem 82-től Rácz Béla kibérelte a területet és megkezdte a halastavak teljes rekonstrukcióját.

A kezdetektől fogva egy ivadéknevelő tógazdaság kialakítása volt a cél. Hosszú évek erőfeszítéseinek eredményeképpen zsilipek cseréjére, új duzzasztómű kiépítésére, töltések magasítására, új tápcsatorna és telelőrendszer kialakítására került sor. Megoldódott a vízellátás kérdése, az anyahalak elhelyezése és megépült a halkeltető. A közeli Lipics-tó helyreállítása, valamint azon az ágon további kettő kisebb tó kiépítése 88-ban valósult meg. Az 1991-es átmeneti törvény értelmében az akkorra már üzemelő rendszer magánkézbe került. A tulajdonviszonyok rendezését követően a gazdálkodást a Bio-Hal Bt. folytatta. A gazdaság bővítését azóta is töretlenül végezzük. Az utóbbi évtizedben új telelők sora, továbbá három, a Dávid-, a Rebeka-, és a Kristóf-tó létesült. 3 nevelőtavunk kialakítása 2006-ra készült el.


Üzletpolitika: Az 1991-ben alapított, Rácz Béla halászati szakmérnök nevével fémjelzett Bio-Hal Bt. egy családi vállalkozás. Vidéki gazdálkodókként hiszünk a hagyományos értékekben. Megtapasztaltuk, sikerünket a kemény munka és elégedett ügyfeleknek köszönhetjük. Hitvallásunk, hogy úgy bánjunk másokkal, ahogy szeretnénk ha velünk bánnának, "őszintén és korrektül".

Cégünk fő profilja a minőségi ivadék előállítás. Széles termékskálánkon megtalálhatja a Magyarországon hagyományosan szaporított halak legtöbbjét. Mi nem egyszerűen halat adunk el, hanem teljes körű megoldást kínálunk horgásztavak, víztározók halasítására. Sokéves szakmai tapasztalatra alapozott tanácsadással segítjük partnereinket a célnak legmegfelelőbb kihelyezési szerkezet kialakításában. Nevelőtavaink folyamatos kihasználtságára törekedve, gazdaságunk éppúgy foglakozik az egyes halfajok különböző korosztályainak évközi értékesítésével, mint a tavaszi ivadékneveléssel. Kérjük tekintse meg termékkínálatunkat!

A kialakult és folyamatosan ápolt kapcsolatrendszer, valamint a versenyképes árhoz kapcsolódó minőség legfőbb bizonyítéka, hogy vevőinknek több mint hetven százaléka évről-évre visszatér. Mindig szívesen vesszük, sőt kifejezetten kérjük, hogy a halátvételnél személyesen is győződjön meg az áru minőségéről és mennyiségéről, hiszen számunkra a legfontosabb vevőink elégedettsége és a kölcsönös bizalom. Büszkék vagyunk, hogy cégünk mindig tartja magát a vállalásaihoz, mert valljuk, hogy az adott szó kötelez. Megbízható munkatársainknak köszönhetően a halkiadást és halszállítást a megállapodás szerint, pontosan teljesítjük. Kérésére szívesen küldünk referenciát mert úgy gondoljuk, hogy a legmegbízhatóbb információforrás csakis egy másik vevőtől származhat.

Halszaporítás, nevelés.
Halértékesítés.
Szaktanácsadás.
Halszállítás, export.

A Bio-Hal Bt. mindenkor az Ön igényeinek legmegfelelőbb megoldást kínálja. Termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatos további információkért kérjük írjon e-mailt, vagy keressen minket az elérhetőségek menüpontban megadott telefonszámok bármelyikén.

Köszönjük figyelmét, üdvözlettel a Bio-Hal Bt., az Ön megbizható partnere a haltelepítésben!

Fish

Last update: 2015-06-05 09:05:03

Forums