Hortobágyi Halgzdaság ZRt.

Details

Location: Hungary, Hortobágy
Coordinates: 47.582127° longitude
21.157111° latitude
Megnyit térképen
Live bait fish for sale:
 • Crucian Carp
Fish sold:
 • Fish Markets
 • Two-summer fish
 • Three-summer fish
 • more than 5 kilos
Products:
 • live fish
 • prepared cooked fish
 • packaged with special gas in order to preserve fish
Services:
 • domestic trading
 • export / import
 • Buying fish (kgs)
Contact: Only registered members viewing
Sign up
Languages:
 • English
 • Hungarian

Map

Megnyit térképen
Move map
move
Directions
Show the area select all
Starting position

Characterization Translates

Machine translation is done: Yandex.Translate

A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. teljes üzemű gazdaság, tevékenysége kiterjed a halkeltetéstől a haltermelésen át a halfeldolgozásig. A Társaság főtevékenysége a halgazdálkodás, emellett egyéb – ezzel összefüggő - szolgáltatásokat is végez.
A Társaság által termelt halfajok a ponty, busa, amur, compó, harcsa, süllő, csuka.

Fontosabb termékek, szolgáltatások:
- különböző korosztályú élőhal
- feldolgozott haltermékek
- természetvédelmi, vízgazdálkodási szolgáltatás
- horgászat
- ökoturizmus (madarászat, fotósturizmus, halászati bemutató)
- programszervezés
- hidrobiológiai, állategészségügyi szolgáltatás

Bővebb:
A hortobágyi halászati hagyományok őrzőiként, a magyar tógazdasági kultúra egyik megteremtőjeként a Hortobágyi Halgazdaság 1916 óta gazdálkodik a Hortobágyon. A Társaság közel 6000 hektár halastavat működtet, ezzel Európa egyik legnagyobb pontytermelő halgazdasága. A Társaság a gazdasági, természetvédelmi és társadalmi igények alapján alakította ki egyedi Hortobágyi Haltermelési Technológiáját, biztosítva ezzel a nyereséges gazdálkodást és az európai jelentőségű természeti értékek fenntartását. A halastavi vizes élőhelyek természetvédelmi jelentőségének megfelelően a gazdaság teljes területe természetvédelmi oltalom alatt áll, része a Világörökségnek. Állami tulajdonú társaságként a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. történelméből és méretéből fakadóan a magyar halászat illusztris tagjaként a Hortobágyi Nemzeti Park területén elhelyezkedve kiemelt nemzeti értéket képvisel.

Horgászhal előállítás: A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. különös figyelmet fordít arra, hogy a horgásztársadalommal kitűnő kapcsolatot tartson fel. Mivel hazánkban a horgászat az egyike a legnagyobb tömegeket megmozgató szabadidős tevékenységeknek, így az nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy a Hortobágyi Hal® még szélesebb körű elismerést vívjon ki magának országos méretekben. A Halgazdaság Zrt. vagy tópartról, vagy a budapesti depóján keresztül elégíti ki a horgászvizek felől érkező igényeket. A Társaság kizárólag az OMMI által tanúsított saját tájfajtájú pontyait neveli és értékesíti partnerei részére. A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. elsősorban hosszú távú kapcsolatok kiépítése mellett, szerződésben rögzített feltételek mentén biztosít az égész év során élőhalat horgászpartnerei számára. A Társaság fő terméke a ponty, de mellette amurt, ragadozókat, kárászt és keszeget is tud korlátozott mennyiségben, a készletek erejéig biztosítani.

Az élő halakat különböző mennyiségekében, igény szerint tudjuk kiszállítani 1, 3, 4, 5, 9 vagy 10 halszállító tartállyal felszerelt tehergépkocsiinkkal. A halszállítást Társaságunk kizárólag állatorvosi igazolások biztosítása mellett végzi el.


Étkezési hal előállítás: Az étkezési halat extenzív módon állítjuk elő általában a nagyméretű tavainkon, víztározókon. Az évente lehalászott 2250 tonna étkezési hal 2-3 kg átlagtömegű, de nem ritka az extra méretű példány sem.

Éves étkezési haltermelésünk:

- ponty: 1500 t
- fehér busa: 500 t
- amur: 150 t
- ragadozó hal: 50 t
- egyéb hal: 50 t

A hortobágyi hal különleges élőhely és tartástechnológia következtében kiváló ízű.

Fish

Asp Aspius aspius (Linnaeus, 1758)
Pike Esox lucius (Linnaeus, 1758)
Carp Cyprinus carpio (Linnaeus, 1758)
Grass carp Ctenopharyngodon idella
Wels, catfish Silurus glanis (Linnaeus, 1758)
Tench Tinca tinca (Linnaeus, 1758)
Bighead carp Hypophthalmichthys nobilis (Richardson, 1845)
Crucian carp Carassius auratus gibelio Bloch

Last update: 2015-06-05 09:05:00

Forums