Tógazda Halászati Zrt.

Details


Location: Hungary, Százhalombatta
Coordinates: 47.317152° longitude
18.907791° latitude
Megnyit térképen
Live bait fish for sale:
 • Crucian Carp
 • Bream
Fish sold:
 • Fish Markets
 • Spawn
 • One-summer fish
 • Two-summer fish
 • Three-summer fish
 • more than 5 kilos
Products:
 • live fish
Services:
 • domestic trading
 • export / import
 • Buying fish (kgs)
Contact: Only registered members viewing
Sign up
Languages:
 • English
 • German
 • Romanian
 • Hungarian

Opening Hours

Period Day Opening hours

Map

Megnyit térképen
Move map
move
Directions
Show the area select all
Starting position

Characterization Translates

Machine translation is done: Yandex.Translate

Cím: Százhalombatta, Arany J. u. 7. Fsz./2

Tevékenység:
- haltermelés
- halkereskedelem
- export-import

Bemutatkozás: Egész évben kínálunk horgász egyesületek haltelepítéséhez és étkezési célokra jó minőségű pikkelyes és tükrös pontyot, amurt és busát. A tavaszi időszakban és az őszi lehalászás idején kínálunk továbbá I-II. nyaras pontyivadékot és ragadozó halat. Telepeinken a kiszolgálás tavakból és telelőkből történik, a halak szállítását vállaljuk. Halastavaink a Dunántúlon elszórtan helyezkednek el. Ez a lerövidült szállítási távolságból és időből adódóan lehetővé teszi, hogy költséghatékony és a halak számára stresszmentes szállítást biztosítunk. Az ország területén vállaljuk bérhalászatok elvégzését és élőhal szállítást.

Bővebb: A Tógazda Halászati Zrt. jogelődje a Tógazda Halászati Szövetkezet 1991. február 10-én alakult 8 halászattal foglalkozó mezőgazdasági kistermelő összefogásával. Működését „Tógazda Kistermelők Szövetkezete” néven kezdte meg.

A társaság 1994-ben – az 1992. évi szövetkezeti törvény alapján történt vagyonnevesítés során – felvette a „TÓGAZDA” Halászati Szövetkezet nevet. Ezt követően a célunk nem változott: biztosítani a cég, illetve tagjai tulajdonában lévő és bérelt halastavakon a tagok önálló gazdasági tevékenységét, s azt a piaci viszonyoknak megfelelően összehangolni.
2002. március 31-én a vállalkozás teljes jogutódlással átalakult, és mint TÓGAZDA Halászati Rt. folytatja működését. Fő tevékenységeink a halgazdálkodás és a halászat.
Az elmúlt két évtized során a haltermelésünk évről évre folyamatosan nőtt, az 1991. évi 78 tonnáról, 2002-ben elértük a 840 tonnát.Ez mára a teljes szortimentet figyelembe véve megközelíti az 1600 tonnát. Kezdetben 75 hektár bérelt területen dolgozott a szövetkezetet alapító társaság. Mára cégünk közel 1700 hektáron folytat intenzív tógazdasági haltermelést. A gazdaság 80 halastava és 70 telelő tava tagoltan 9 megye területén fekszik. .


A termelési szerkezetet tekintve a legfontosabb halunk a ponty, amelyből rendszeresen, mindhárom korosztályból – ivadék, tenyész és étkezési hal – nagy mennyiséggel jelenünk meg a piacon. Növényevők közül a legnagyobb mennyiségben busát, de számottevően amurt is termelünk. Ragadozó halakból étkezési méretig a fogassüllőt csukát és a harcsát neveljük fel. Jelentős továbbá a járulékhal értékesítésünk, minden évben több tonna törpeharcsát adunk el exportra és nagy mennyiségű élő kárász mellett, kisebb tételű élő keszeg eladásával elégítjük ki a hazai horgász piac igényét.


A folyamatos árbevétel és a kiegyensúlyozott halellátás érdekében gyakorlatilag egész évben halászunk és értékesítünk étkezési és sport méretű halat, multinacionális kereskedelmi láncoknak,halfeldolgozóknak és halboltoknak, illetve különböző horgász szervezeteknek.Az EU kínálta piaci lehetőségeket kihasználva évről-évre növekvő mennyiségű élő és friss halat exportálunk, uniós és azon kívüli országokba is.

Jelenleg több mint 80, a fő halászati idényben további 15-20 időszaki alkalmazott dolgozik a részvénytársaságban, a dolgozók munkáját 11 felsőfokú végzettségű szakember irányítja, akik közül egy kollégánk a Nyugat Magyarországi Egyetem Phd.szakos hallgatója. A TÓGAZDA Halászati Zártkörű Részvénytársaság tagja a Haltermelők Országos Szövetségének és Terméktanácsának. Társaságunk elnök vezérigazgatója Dr. Németh István halbiológus, egyben elnökségi tag is.

A Tógazda Halászati Rt. 2003-tól a Nyugat Magyarországi Egyetem mintagazdasága.
 

Fish

Pike Esox lucius (Linnaeus, 1758)
Carp Cyprinus carpio (Linnaeus, 1758)
Pike-perch Sander lucioperca (Linnaeus, 1758)
Bream Abramis brama L.
Catfish Ictalurus nebulosus
Grass carp Ctenopharyngodon idella
Wels, catfish Silurus glanis (Linnaeus, 1758)
Tench Tinca tinca (Linnaeus, 1758)
Bighead carp Hypophthalmichthys nobilis (Richardson, 1845)
Silver carp Hypophthalamichthys molitrix (Linnaeus, 1758)
Crucian carp Carassius auratus gibelio Bloch

Last update: 2019-05-15 18:56:11

Forums