Lovas Csárda

DetailsLocation: Hungary, Alsóőrs
Coordinates: 46.999924° longitude
17.956924° latitude
Megnyit térképen
Payment options:
  • sodexo
  • ticketrestaurant
  • visa
Contact: Only registered members viewing
Sign up
Languages:
  • Hungarian
Payment options:

Opening Hours

Period Day Opening hours
01.01 - 12.31 Monday -
Tuesday -
Wednesday -
Thursday -
Friday -
Saturday -
Sunday -

Map

Megnyit térképen
Move map
move
Directions
Show the area select all
Starting position

Characterization Translates

Machine translation is done: Yandex.Translate

A Balaton északi partján, Tihany közelében elhelyezkedő 150 éves pince és présház falai az 1900-as évek hangulatát idézik.

A csárda étlapja és felszolgálási stílusa szintén ennek a kornak a hangulatát kelti. A csárda körül élő állatok is a régi, vidéki jellegre utalnak. Teraszunkról a szőlőskert és a Balaton csodálatos panorámáját egyaránt láthatjuk.

Rendszeresen tartunk parasztlakodalmas és más folklórműsorokat. Ősszel, a szőlőszürettel kapcsolatos programjaink vezetik be vendégeinket a Balaton-felvidéki bortermelés rejtelmeibe. Esténként a környék egyik legjobb cigányzenekara muzsikál.

A vendégeket pálinkávál, cigányzenével várjuk a kapuban. A csigatésztás húslevest rúdra akasztott bográcsból kínáljuk. Ezt követöen 10 fős szerplőgárdával zajlik 1 órán keresztül a parasztlakodalmas műsor, melyben a vendégek is aktivan részt vesznek. Műsor után az emeletes fatálakról vegyes sülteket, fűszeres burgonyköretet és házi savanyúkat szedhetnek. A süteményt a csoportból kiválasztott, és beöltöztetett személyek segítségével tálaljuk. A menühöz az ital fogyasztás megbeszélés igény szerint.
Idegenvezető, sofőr a csoportoknál grátis. 30 fő feletti létszám esetén bármelyik napra megrendelhető.

Last update: 2016-08-18 09:12:34

Forums