Eger-patak

Details

There is no picture available yet ...

Country: Hungary
Coordinates: 47.928435° longitude
20.368391° latitude
Megnyit térképen
Nature of Water: brook
Area: ?
Soil, bed:
  • pebble-stone
Depth: 0.2 m → 1.5 m
Fishing techniques:
  • csak műcsalis horgászat
  • Spinning
Services:
  • buffet
water owner: Fishing Association
Association: Only registered members viewing
Sign up
Contact: Only registered members viewing
Sign up
Languages:
  • English
  • Hungarian

Map

Megnyit térképen
Move map
move
Directions
Show the area select all
Starting position

Prices

daily yearly ticket
Adult
Whole
1.000 HUF 5.500 HUF

Characterization Translates

Machine translation is done: Yandex.Translate

Az Eger-patak halászati jogát a Magyar Államtól 2008 ősze óta bérli a Műlegyező Horgászok Országos Szövetsége Eger-Felnémet és Nagytálya zsilip közötti szakaszon!
A patak Balaton községnél ered a Bükk-hegység északnyugati részén, majd Eger városán és Nagytályán áthaladva ömlik, Rima néven a Tisza-tóba.
Medre változatos: természetes mederben folyik a víz (Szarvaskő és Almár között), kevéssé szabályozott (Eger alatt) és van, ahol teljesen kibetonozott.
A patak szélessége a legtöbb helyen 1-4,5 méter között változik . Az aljzat jellemzően kavicsos, köves, de iszapos foltok sok helyütt találhatók. A parti növényzet is változatos kaszálóktól egész a sűrű bozótosig.

A legjellemzőbb halfaj a domolykó, a patak teljes hosszában megtalálható. A legnagyobb tömegben 15-30 cm-es méretben találkozhatunk velük, de még a legfelső szakaszon is előfordulnak ennél nagyobbak, Eger alatt pedig, ha nem is sűrűn, de előkerülnek kiló feletti példányok is. A telepítéseknek köszönhetően van pisztráng (a MŰHOSZ évről évre közel 10 000 darab 3-4 cm-es sebes pisztrángot helyez ki), ezek átlagmérete még csak 15-20 cm, de ha ilyen ütemben fejlődnek, őszre már igen szépszámú méretes pisztráng lesz a patakban. Továbbá kísérleti jelleggel telepítettünk jászkeszeget is (25-30 cm-es méretben) az alsóbb szakaszokra.

List of rules Translates

Machine translation is done: Yandex.Translate

A MŰHOSZ által kezelt szakaszt (mely, mint már említettük Eger-Felnémettől a nagytályai zsilipig tart), két részre osztottuk:
1. Eger-Felnémettől az Eger belvárosában található Sas utcai hídig csak egy bottal, műcsalival és egyágú horoggal lehet horgászni.
2. Az ettől lefelé terjedő szakaszon a törvényi szabályozásnak megfelelő bármilyen horgászfelszereléssel lehet horgászni.

Fontos továbbá, hogy az országos rendelkezésektől eltérően a jászkeszeget és a domolykót április 1. és június 15. között tilos kifogni.
A legkisebb megtartható méret a sebes pisztrángnál, domolykónál és a jászkeszegnél is 25 cm, és ezekből a fajokból naponta (fajonként és összesen) maximum három darab vihető el.
Tilalmi idők: jász és domolykó április 1-től június 15-éig, sebes pisztráng október 1-től december 31-áig nem horgászható.
Kérjük, a tilalmi időkben a halak zavartalan ívása érdekében ne gázoljanak a vízben!
A jász és a domolykó tilalom ideje alatt tilos az 5 cm-es teljes hossznál kisebb műcsalik, valamint a természetes csalik használata, sebes pisztráng tilalom alatt az 1 cm-nél nagyobb műcsalik használata.

A kisszámú éves engedély kiadásával elsősorban azoknak a helyi horgászoknak biztosítunk lehetőséget az egész éven át történő horgászatra, akik tevőlegesen hozzájárulnak a halgazdálkodási célok megvalósításához. A napijegyek számának kalkulálásánál a patak relatíve kicsi "horgásztűrő" képességét vettük figyelembe és így limitáljuk a patakot ért horgászterhelést.

A horgászathoz szükséges éves- és napijegyek a Horgászparadicsom Horgászboltban (Eger, Maklári út 82.), az egri Tesco melletti horgászboltban és a Kaland Horgászboltban (Budapest, Népszínház utca 18.) válthatók.
A 14 év alatti gyerekeknek az ingyenes állami horgászjegy mellé egy szintén ingyenes területi jegyet kell váltaniuk (beszerezhető a fenti címeken) ezután a gyerekekre vonatkozó országos és a fent leírt helyi szabályok megtartása mellett patak egész általunk gondozott szakaszán szabadon horgászhatnak.
Mint a fentiekből is látható, az Eger-patak, bár kicsi víz, de igen kellemes élményt nyújthat bárkinek, aki rászánja az időt és energiát.
Ha kellemesen elfáradtunk a délutáni horgászatban, este már a Szépasszony-völgy valamelyik pincéjében pihenhetjük ki magunkat.

Kellemes időtöltést kíván a MŰHOSZ.

Fish

European chub Squalius cephalus (Linnaeus, 1758)
Brown trout Salmo trutta m. f.
Ide Leuciscus idus (Linnaeus, 1758)

Last update: 2016-05-30 14:12:59

Forums