Kurca

Details
Country: Hungary
Coordinates: 46.687602° longitude
20.241694° latitude
Megnyit térképen
Nature of Water:
Area: 24.7 ha
Soil, bed:
Depth: ?
Fishing techniques: ?
Services:
water owner:
Association: Only registered members viewing
Sign up
Contact: Only registered members viewing
Sign up
Languages:

Map

Megnyit térképen
Move map
move
Directions
Show the area select all
Starting position

Prices

?

Characterization Translates

Machine translation is done: Yandex.Translate

Megközelíthetőség, útvonalleírás: Szentes várost kettészelő széles öntöző főcsatorna. Megközelíthető: Felső-Kurca Csongrád felől szivattyútelep melletti bekötő útról, vagy a város észak-nyugati területén. Alsó-Kurca Szentes elkerülő úton a Berki összekötő út után 50 m-re.
Leírás: A Kurca a Körös-torok alatt szakad ki a Tiszából és 15 km hosszúságban kanyarog a szentesi határban.

Telepített egyesületi vízterület horgászatra. Egyébként az ATIVIZIG kezelésében lévő vízterület. Szép a horgászok által gondozott part és víz. Jól halasított, sok jelölt hellyel. Sok parti horgászhellyel. Kiépített versenypályával. Szentesi gyerekek részére ingyen horgászati lehetőség kijelölt helyen felnőtt felügyeletével.

List of rules Translates

Machine translation is done: Yandex.Translate

1. A vizek partján az elhelyezkedés egymástól legalább 5 méter távolságban, érkezési sorrendben lehet az ott lévők zavarása nélkül.
2. Csónak telepítése a Kurcán / kivéve a Bali hídtól az Eszperantó hídig / engedélyezett március 1 - től november 15 - ig. Ezt követően a csónakot ki kell venni a vízből. Ezen szabály megszegése fegyelmi vétség.
A csónakokat az egyesületnél nyilvántartásba kell vetetni. A kapott nyilvántartási számmal jól láthatóan a csónakot el kell látni. Csónakból horgászni a parton horgászók zavarása nélkül szabad és a horgászat befejeztével a letűző karókat kötelező kiszedni a vízből.
Minden számmal ellátott csónak tulajdonosa, a csónak számával megegyező számú 1 db etetett helyet jelölhet ki magának.
3. Tilos horgászni a Kurcán, az Ifjúsági Ház hídjától az Eszperantó hídig terjedő szakaszon, valamint a kórház területén.
Ez a szakasz, a továbbiakban a városi védett szakasz.
4. Halfogási korlátozások:
Az egyesület vizein felnőtteknek pontyból naponta 2 db, hetente 6 db, évi 30 db, egyéb halból napi 5 kg, heti 10 kg vihető el.
Ifjúságiaknak pontyból, napi 1db heti 3 db,évi 15 db, egyéb halból napi 3 kg , heti 5 kg vihető el. A tavakon a ponty 60 cm felett nem vihető el. Az amúr fogható mérete 60 cm, napi 1 db vihető el, évi 100 kg.
Süllő elvihető mérete: 30 cm, Csuka elvihető mérete: 40cm. Compó védett hal, fogása TILOS!
Más méretkorlátozás alá eső halak fogása az országos horgászrend szerint. A kifogott pontyot kilogrammban, a fogás idejét a kecsege rovatban 0 - 24 órás rendszerben kell beírni. Javítani a fogási naplót csak úgy lehet, hogy a hibás bejegyzést egy egyenes vonallal át kell húzni, és a következő sorban kell megtenni a helyes bejegyzést.
A kifogott nemes halat szákba helyezés után azonnal be kell írni, a horgászat addig nem folytatható.
Telepítés után 3 hétig a 2 db ponty megtartása után a horgászhelyet el kell hagyni.
Az egyesület vizein a csali behordása tilos.
5. Horgászni 24 órán át lehet, kivéve a városi védett szakaszt.
Éjszakai horgászatkor a közvilágítástól függetlenül a horgásznak ki kell világítania a horgászhelyét.
6. Gyermek horgászok az egyesület vizein egy botos úszós készséggel "egyéb halra" horgászhatnak, csak felnőtt
felügyelete mellett. Minden szentesi gyermek a Kiss Zsigmond utcai hídtól az Ifjúsági Ház hídjáig terjedő szakaszon ingyen horgászhat 14 éves korig, egy botos úszós készséggel "egyéb halra" felnőtt felügyelete mellett.
7. Stégen való horgászatkor, mind a stég tulajdonosa, mind a vendéghorgász köteles a part felől és a víz felől az ellenőrzésnek alávetni magát. A stéget lezárni tilos.
8. Szemetes helyen horgászni tilos.
9. Fenti szabályok betartását kérjük minden horgásztársunktól. A szabályok megszegőivel szemben fegyelmi eljárást, súlyos esetben feljelentést tesz a Halászati Felügyelet felé a vezetőség.
10. Elhagyott, elveszett területi engedély csak új váltásával pótolható, évi egy alkalommal.
11. A fent nem szabályozott kérdésekben az Országos Horgászrend az irányadó.
12. A fogási naplót január 10-ig kell leadni. Aki késve adja le, csak július 1-től válthat engedélyt, ill ennek megváltása a mindenkori egyszeri halasítási díj 50 % -ának megfelelő összeggel lehetséges.
13. Az egyesület vizein mindenféle csónakmotor használata tilos.
Az egyesület saját kezelésében levő vízterületek:
Kurca csatorna a "lavór" - tól a berki zsilipig, Veker csatorna a kunszentmártoni út hídjától a Kurcáig, Kommun csatorna a Kurcától a szivattyútelepig, "GERECZ" - tó az Ipartelepi út mellett, "ZSOLDOS" - tavak a kunszentmártoni út mellett az "Ipari park" mögött,"Pankotai" -tó a Zsoldos tavak mellett, azoktól délre.

Fish

Last update: 2015-06-05 09:05:53

Forums