Nagyfoki-holtág

Details




Country: Hungary
Coordinates: 46.897974° longitude
20.592299° latitude
Megnyit térképen
Nature of Water:
Area: ?
Soil, bed:
Depth: ?
Fishing techniques: ?
Services:
water owner:
Association: Only registered members viewing
Sign up
Contact: Only registered members viewing
Sign up
Languages:

Map

Megnyit térképen
Move map
move
Directions
Show the area select all
Starting position

Prices

?

Characterization Translates

Machine translation is done: Yandex.Translate

A „Nagyfoki” holtág két részből álló horgász- és pihenő tóként funkcionáló vízrendszer Szarvason, szervesen összekötve a Hármas-Körössel. Ezen funkciója mindössze 15 éves múltra tekint vissza, mivel korábban a szarvasi Dózsa Tsz. Halastavaként üzemelt. A szövetkezet megszűnését követően a tavak mentén álló földterületeket felparcellázták, majd a tulajdonosok egyre több pihenőházat építettek a területen. A tavak üzemeltetését a telektulajdonosok által létrehozott Halásztelki Üdülő- Horgászegyesület végzi, aki rendelkezik a vízterület vízhasználati és halászati jogával. Az egyesület végzi a tavak vízfrissítését, a pihenő telektulajdonosok kiszolgálása érdekében a rendszeres szervezett szemétszállítást , a zöld hulladék összegyűjtését , a szúnyogirtást és az infrastruktúra fenntartását.
A két tó közötti átjárónál az egyesület tulajdonát képező „közösségi ház” működik, ahol az egyesületi iroda fogadja a horgászokat és üdülőket. Az irodában a meghatározott félfogadási időben gondnok tartózkodik, aki biztosítja a horgászok számára az éves, heti és napi horgászengedélyek kiadását.
Itt működik még egy vendéglátóegység négy darab kétágyas apartmannal, melyek olcsó szálláslehetőséget kínálnak a pihenő vendégek számára.
Az egyesület tagjai, a telektulajdonosok az évek során komoly közösséggé kovácsolódtak, a közösségi házban élénk társasági élet zajlik, közös főzésekkel, horgászversennyel, gyermeknappal, halászlé főző versennyel, melyben nagy szerepe van a ház üzemeltetőjének, aki rendkívül figyelmes vendéglátóként fogadja a vendégeket.
A tavak remek horgászvíznek számítanak, az egyesület évi három alkalommal végez telepítést. Tavasszal és nyáron fogható ponty , keszeg, kárász kerül a tavakba. A halgazdálkodást halbiológus segíti, aki rendszeresen ellenőrzi a víz minőségét, a halak egészségi állapotát. A nagyfoki holtág környezete – az egyesület és a telektulajdonosok gondos munkájának köszönhetően – rendezett, tetszetős. Az egyesület gondoskodik arról is, hogy a területen elhelyezkedő épületek és a tulajdonosok értékei biztonságban legyenek, ezért téli időszakban is őrjáratokat szervez annak érdekében, hogy megóvja tagjai vagyonát.

Megközelíthetősége :
A terület két útvonalon közelíthető meg:
a.) Szarvas városa felől a 44-es főútról az evangélikus templom előtt balra fordulva kb. 5 km-es egyenes műút vezet a tóhoz (1-es tó)
b.) Szarvas várost Békéscsaba irányába elhagyva Gyomaendrőd felé elkanyarodva kb. 3 km megtétele után a 16-os km táblát követően balra fordulva ugyancsak betonúton közelíthető meg (2-es tó) A terület teljes egészében betonúton körbejárható, a víz patkó alakot képez, partjain üdülőkkel.

List of rules Translates

Machine translation is done: Yandex.Translate

Általános:
állami horgászszabály
Szükséges engedélyek, iratok:
- állami horgászjegy
- horgászigazolvány
- érvényes éves tagság
- fogási napló
Helyi horgászrend:
- fajlagos tilalom nincs
- átjárók, leeresztő csatorna, befolyó, kifolyó és a műtárgyak 10 m-es körzetén belül horgászni tilos
- napnyugtától napkeltéig csónakból horgászni tilos
- telekhatár vonalán belül, a tó feléig szabad horgászni
- 5 kg feletti ponty nem tartható meg !
Mindenki köteles kíméletesen kezelni és visszaengedni.
Csónakázás: Éjszaka csónakázni tilos

Fish

Last update: 2015-06-05 09:05:57

Forums