Sombereki Horgásztó

Details
Country: Hungary
Coordinates: 46.072337° longitude
18.645587° latitude
Megnyit térképen
Nature of Water:
Area: 2.5 ha
Soil, bed:
Depth: ?
Fishing techniques: ?
Services:
water owner:
Association: Only registered members viewing
Sign up
Contact: Only registered members viewing
Sign up
Languages:

Map

Megnyit térképen
Move map
move
Directions
Show the area select all
Starting position

Prices

?

Characterization Translates

Machine translation is done: Yandex.Translate

Megközelíthetősége: Somberek Kossuth Lajos utcáról (fő utcája) Mohács irányában a vége felől kell lekanyarodni nyugat felé, táblával van jelölve.

Nyitva tartás:
Hétfő: ZÁRVA
Kedd-Vasárnap: 7.00-17.00 óra
Éjszakai horgászat: Alkalmanként, a Programokban jelzett időpontokban

Sombereki Horgásztó története röviden:

2008-ban találta ki az egyik tulajdonos (Kaitz Ákos), hogy szívesen kialakítana egy kis tavat mocsaras területén. Ezzel az ötlettel kereste meg két társát (Nagy Tamás, és Kiss Géza). Hamar kiderült, hogy nem is olyan egyszerű horgásztavat kialakítani, ezért a meglévő terület túl kicsinek bizonyult a felmerülő költségekhez képest. Viszont a területtől északra Géza és Tamás észrevettek egy ligetes-erdős-mocsaras részt, mely völgyben fekszik, és az idősebb somberekiek elbeszélése, illetve az Ákos által végzett történeti kutatások során kiderült, hogy itt az 1950-es években kubikus emberek már építettek egy tavat. A területek régi tulajdonosával megindultak a tárgyalások, és 2008. decemberben megtörtént a területek adás-vétele (több kisebb-nagyobb ingatlan, melynek magját a mai tó területe adta).
Sombereki Horgásztó - előkészület

Sombereki Horgásztó - előkészület (2010)

Továbbá megtörtént az SH PLUSZ Kft. megalapítása, melynek tulajdonosa 50%-ban az SH-BAU Mérnöki Kft (Kiss Géza és Nagy Tamás tulajdona), 50%-ban KaitzAgro .

2009-ben nagyon jó pályázati lehetőség került előtérbe, és több környező vállalkozással együtt az SH-PLUSZ Kft. is pályázott. A pályázat célja a vidéki turizmus fejlesztése volt. Az említett helyszínre elkészült egy horgásztó vízjogi engedélyezési terve, illetve a tó melletti turistaház engedélyezési terve, melyhez egy kiszolgáló épület is tartozott. A pályázat elbírálása számunkra kedvezően alakult, mivel 2009. novemberében az SH Plusz Kft megnyerte a pályázatot egy turistaház és kiszolgáló épület kivitelezésére, illetve horgásztó kialakítására.
A horgásztó helye

A horgásztótó helye (Somberek, 2009-2010)

2009. elején már megkezdődtek az aljnövényzet irtási munkái, és a tó földmunkái, a zsilip megerősítési és a patak mederkotrási munkái. 2010-ben a sok csapadék nagyon kedvezett a tó feltöltődésére, és a meglévő nagy fák meghagyásával máris gyönyörű a környezet. 2010. második felében megkezdődött a recepció építése, füvesítés, és új fák ültetése, 2011. év elején a turistaház kivitelezése. Közben megtörténtek a haltelepítések is.
Sombereki Horgásztó Recepció

Sombereki Horgásztó Recepció - Fogadóépület

2011. május 1-jén zuhogó esőbe, de sok kedves barátunk és vendégünk részvételével hivatalosan is megnyílt a horgásztó. A horgászok rendszeresen látogatják a tavat, de Somberekből és Mohácsról is sokan jönnek csak egy kis sétára, kikapcsolódásra, vagy piknikre a családjukkal. Azóta már készült egy állatsimogató is a tó északi végében, ahová vásároltunk állatokat, de barátaink elhozták a sajátjukat is, a gyerekek nagyon nagy örömére. Folyamatosan épül a turistaház rönkházként, melyet év végére befejezünk, és reményeink szerint ezentúl nemcsak horgászok, illetve környékbeliek, hanem az ország egész területéről jönnek kiránduló baráti társaságok, családok hosszabb időre a Sombereki Horgásztóra, Somberekre, Mohácsra, illetve környékére.

További terveink is vannak: a meglévő tó felett készülne egy újabb tó, továbbá a turistaház mellett egy fás liget játszótérrel.

Halfajok:
elsősorban ponty (tükörponty is, össz.: 50 mázsa)
AFRIKAI HARCSA (3 mázsa)
csuka (4 mázsa)
egyéb halak (süllő, amur, kárász, össz.:10 mázsa)

List of rules Translates

Machine translation is done: Yandex.Translate

Az országos horgászrend szerint.

Bejelentkezési, foglalási rend:
nem szükséges, csak nagyobb (10-15 fős) csoportoknak
Sátorozási lehetőség biztosított!

Horgászengedély:
Horgászengedély felnőtteknél szükséges, gyermekeknél nem kötelező!

Kapcsolattartás:
Tógazda: Rácz János 36-20-852-0432

Fish

Last update: 2015-06-05 09:06:16

Forums