Szedresi víztározó

DetailsCountry: Hungary
Coordinates: 46.477945° longitude
18.662066° latitude
Megnyit térképen
Nature of Water:
Area: 14 ha
Soil, bed:
Depth: ?
Fishing techniques: ?
Services:
water owner:
Association: Only registered members viewing
Sign up
Contact: Only registered members viewing
Sign up
Languages:

Map

Megnyit térképen
Move map
move
Directions
Show the area select all
Starting position

Prices

?

Characterization Translates

Machine translation is done: Yandex.Translate

Megközelítése: Pécs/Szekszárd felől - 6-os út - szekszárdi körforgalom után Bp. felé - M9-es körforgalomnál Bp. felé - utána 63-as út elágazása: Simontornya/Székesfehérvár felé a 63-ason - 9km után Szedres - Szedresen Medina felé balra - a falu végén nagy balkanyarban a földútra jobbra - majd azon balra tartva 600 méter után parkoló a holtág mellett.
Bp/észak felől 6-os út - 63-as úton jobbra, innen a fentiek szerint, de már Pakson is letérhetünk a 6-osról, és előbb Nagydorog, majd Kölesd felé tartva érjük el a 63-as utat, ahol balra, Szedres felé kell tartani, majd a szedresi központban jobbra kell kanyarodni.
Gyors útnak tekinthető, de 15 km-rel hosszabb észak felől az "M7-es - Székesfehérvár - 63-as út - Szedres" változat.

Mintegy 3km hosszan kanyarog ez az átlagosan másfél méter mélységű, szép, romantikus vízterület. Az ősi Sárvíz hajdani mellékága, majd holtága. A Holt-Sárvíz egy részéből 1962-ben kezdték kialakítani a mai Szedresi-tó néven is ismert víz medrét, mely ennek köszönhetően szinte homogén. A 70-es évek végén kotorták ki - azóta nem. Aszályos években vízszintje erősen lecsökkenhet. Partjait több híd is összeköti, a tó felső végét egybefüggő növénytakaró fedi. A közeli bokrok melletti úszózás igen általános módszer. Felfedezésre váró, cserkelésre alkalmas horgászvíz (a Dél-Mezőföldi Tájvédelmi Körzet része!).List of rules Translates

Machine translation is done: Yandex.Translate

Az országos horgászrend szerint.

Fish

Last update: 2015-06-05 09:06:18

Forums