APS Aqua Crisius

Adatok


Helyszín: Románia, Oradea
Koordináták: 47.051921° hosszúság
21.936186° szélesség
Megnyit térképen
Kapcsolat: megtekintés csak regisztrált tagjainknak
regisztrálj itt!
Beszélt nyelvek:
  • magyar
  • román

Nyitvatartási idő

Időszak Nap Nyitvatartás
01.01 - 12.31 Hétfő
Kedd
Szerda
Csütörtök
Péntek
Szombat
Vasárnap

Térkép

Megnyit térképen
Térkép mozgatás
Mozgat
Útvonaltervezés
Környék bemutatása mind kijelöl
Alaphelyzet

Árak

Jellemzés Fordít

Gépi fordítást végezte: Yandex.Translate

PESCUIEȘTI ÎN 2014?

Stimați pescari,


În anul 2014, pescuitul recreațional sportiv în judeţul Bihor se va desfăşura în mod similar anului 2013.

Mai exact, pentru a pescui pe apele publice (Crişul Repede, Crişul Negru, Barcău, Ier, canale, lacurile de acumulare de pe Crişul Repede - Lugaş, Tileagd, Fughiu), este nevoie de:

- Permis ANPA valabil pe anul 2014 care se poate obţine de la APS Aqua Crisius, ANPA (cu toate că dl inspector Vodă s-a pensionat şi în prezent situaţia este incertă) sau AJVPS, fiind identic ca valabilitate indiferent de sursa de procurare;

- aviz gratuit din partea APS Aqua Crisius obligatoriu pe Crişul Repede de la Vadu Crişului până la frontiera cu Ungaria şi pe Crişul Negru de la Uileacu de Beiuş până la frontiera cu Ungaria, zone care constituie situri de importanţă comunitară aflate în custodia APS Aqua Crisius.

Prohibiţia urmează să fie reglementată dar este de datoria noastră, a pescarilor, să protejăm în special reproducătorii.

Pentru pescuitul în ape de munte reprezentanţii Direcţiei Silvice ar trebui să încaseze diferite tarife aferente acestor zone de pescuit. Bineînţeles că este nevoie şi de permisul ANPA. Şi să nu uităm că pescuitul este permis în zona montană doar între 1 mai şi 15 septembrie.

Pentru acei pescari care doresc să pescuiască şi în alte judeţe, trebuie să ştiţi că, momentan, judeţul Bihor este singurul din România unde nu se plătesc tarife pe zona de pescuit (cu o singură excepţie între Vânători şi frontiera cu Ungaria - zona Ant, unde este prevăzută tarifarea zonală în favoarea APS Aqua Crisius).

În rest, pe toate apele publice din ţară este perceput un tarif zonal ca supliment al permisului ANPA. În mod teoretic, acesta se poate achita la faţa locului în cazul unui control, dar este bine ca atunci când dorim să pescuim în alte zone ale ţării să ne informăm din timp despre Asociaţia gestionară a fondului de pescuit respectiv.

În ce priveşte braconajul piscicol, un subiect atât de delicat, ţinem să le mulţumim acelor pescari care au avut atitudine în timp real, sesizând comiterea unor astfel de fapte. Am răspuns şi noi câtorva solicitări punctuale, venite în timp real, ale căror rezultate le-am făcut publice. În afară de acestea, în 2013 APS Aqua Crisius a efectuat 94 de acţiuni de control a activităţii de pescuit recreativ sportiv şi de prevenire şi combatere a braconajului piscicol.

În speranţa unui an 2014 cu fire întinse şi capturi numeroase,


Cu respect,

Echipa APS Aqua Crisius

Vizek

Nincs találat

Utolsó módosítás: 2015-06-05 09:05:26

Vélemények / Fórum