1 Mai Crapist - Magura 9

Időpontja: 2013-05-01

1 Mai Crapist - Magura 9

Időpont: 2013 május 1-3. (szerda-péntek)
Helyszín: Magura-9
Nevezési díj: 690 lei/csapat, 2/3 horgász/csapat
 

 

CONCURS 1 Mai Crapist Magura 9 (01-03.05.2013)

 

 
1 Mai Crapist - MAGURA 9
Organizator : ADMINISTRATIA MAGURA 9
Locuri: 20
Taxa : 690 lei / echipa 2/3 pescari/echipa
Perioada: 1-3.05.2013 (miercuri-vineri)
 
ORGANIZARE :
 
Vor fi 2 Sectoare independente, 2 concursuri intr-unul singur ! Un sector va avea 11 standuri iar altul 9 standuri.
Clasament bazat pe cantitate. Clasamentul se va face in functie de cantitatea de peste obtinuta de catre fiecare echipa . Se puncteaza de la 2 kg, crap comun, oglinda si amur
 
 
TRAGEREA LA SORTI : se trage mai intai nr de ordine , apoi standul pe care va pescui fiecare echipa.
Premii :
 
Loc 1 Sector A – 1.800 lei – cupe si medalii
Loc 2 Sector A – 1.100 lei – cupe si medalii
 
Loc 1 Sector B – 1.600 lei – cupe si medalii
Loc 2 Sector B – 800 lei – cupe si medalii
 
Captura concursului : 700 lei – cupe si medalii
 
 
PROGRAM COMPETITIE :
 
Adunarea pe balta miercuri 1 Mai la ora 10. La ora 11. tragerea la sorti.
Concursul incepe miercuri la ora 12. si se termina vineri la ora 12
Festivitatea de premiere vineri la ora 13, urmat de un bors de ied, mititei si bere.
 
REGULAMENT :
 
1. 4 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare .(ELIMINARE)
2. Este interzisa nada vie.(ELIMINARE)
3. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti morti. (se scad 10 de kg la prima abatere, apoi ELIMINARE)
4. Se pescuieste cu plumb, arc naditor sau feeder..
5. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal.(AVERTISMENT)
6. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 10. Sacii de pastrare trebuie sa fie model mare. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac.
7. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura.
8. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la ora 18 deplasarea doar pe jos.(AVERTISMENT)
9. Concurentii nu vor avea masina langa stand pe durata concursului, se vor deplasa doar pe jos si fara sa deranjeze concurentii.(AVERTISMENT)
10. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.(AVERTISMENT)
11. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit. (ELIMINARE)
12. Iluminatul este permis doar cu lanterna de cap in afara standului.
13. Concurentii sunt obligati sa lase standul in perfecta stare de curatenie, fara chistoace de tigari , coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
14. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara in zona standului, fara a deranja vecinii de pescuit.(AVERTISMENT)
15. Pe durata concursului echipele pot face o singura schimbare. Schimbarea trebuie anuntata arbitrilor de sector si consemnata in foaia de concurs.
16.Nadirea grea este permisa doar intre orele 8 si 17..(AVERTISMENT LA PRIMA ABATERE, APOI ELIMINARE)
17. Echipele sunt obligate sa cantareasca toti crapii prinsi, nu este voie sa retii pestele in sac decat pana la primul cantar oficial.(AVERTISMENT)
18.Sunt obligatorii momelile atasate pe firul de par.
19. La cumulul de 2 avertismente de orice fel, echipa in cauza va fi descalificata. Decizia o va lua organizatorul concursului.
20. Echipele vor pescui doar in interiorul zonelor delimitate ale fiecarui stand, balizate, se va pescui pe culoar. (AVERTISMENT)
 
 
 
ARBITRAJ
 
A.Se fac 2 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 8.00 si seara incepand cu ora 16.
B.La aceste cantariri un vecin de stand este OBLIGAT sa participe.
Exceptie face cazul cand un concurent a prins o captura mai mare de 10 kg Atunci se pot face si cantariri intre cantarele oficiale.Noaptea nu se fac cantariri. Pestii care sunt cantariti la un extra-cantar si nu au peste 10 kg vor fi bagati in sacul de pastrare pana la primul cantar oficial.
C.Nu se pot face cantariri si intre cantarele oficiale
D.Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
E.Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa SE AUTOSESIZEZE cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finala este arbitrul sef, care va hotari locul amplasarii markerului .
F.Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza.. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 200 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.
G. Concurentii sunt obligati sa scoata crapii din apa si sa-i puna in salteaua de cantarire. Dupa cantarire arbitrul va elibera crapul in apa.
 
ATENTIONARE
 
I.Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie model mare, a minciocului ecologic, a celor 15 saci mari obligatorii, a sprayului dezifectant precum si a monturiilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Echipele care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
II.Se puncteaza crapul romanesc , crapul oglinda si ctenul cu greutatea de la 2.000 g .
 
 
 
Taxa trebuie achitata pana pe data de 1 MARTIE 2013, iar ptr rezervarea locului se poate achita un avans minim de 1000 lei in limita locurilor disponibile.