Homoródszentpáli Horgásztó

Adatok

Ország: Románia
Koordináták: 46.183117° hosszúság
25.392736° szélesség
Megnyit térképen
Víz jellege:
Terület: 31 ha
Talajzat, meder:
 • iszapos
 • vízinövényes
Mélység: átlag 1.5 m
Horgászat típusa:
 • bojlis
 • pergetős
Szolgáltatások:
 • sátrazás megengedett
​Víz hasznosító: magán
Egyesület: megtekintés csak regisztrált tagjainknak
regisztrálj itt!
Kapcsolat: megtekintés csak regisztrált tagjainknak
regisztrálj itt!
Beszélt nyelvek:
 • román
 • magyar

Térkép

Megnyit térképen
Térkép mozgatás
Mozgat
Útvonaltervezés
Környék bemutatása mind kijelöl
Alaphelyzet

Árak

napi
felnőtt
teljes
160 RON

Jegy árában elvihető halak

 • nemes hal: kg
 • egyéb hal: kg

Jellemzés Fordít

Gépi fordítást végezte: Yandex.Translate

A Homoródszentpáli horgásztó az Agropisc Kft. által működtetett halgazdasághoz tartozik, Hargita megy déli részén. Homoródszentmárton község részeként a Nagy Homoród völgyében terül el, Brassó és Kovászna megye határán, festői környezetben.

Ahalgazdaság fő tevékenysége a következő halfajták tenyésztésére, nevelésére és értékesitésére épül: ponty,amur, süllő, harcsa és csuk, valaminta közeljövőben ez compóval is kiegészül a 170 ha-os területen. Egy másik fontos területünk a horgásztatás, úgy sporthorgászat, mint hobbihorgászat szinten, mely két különböző horgásztavon valósul meg 31 hektáron. A horgásztavak teljes területe NATURA 2000-es terület.

Árak:

Szabályjegyzék Fordít

Gépi fordítást végezte: Yandex.Translate

Atenție : Pescuitul la răpitor este interzis!
 1. Pescarul poate să pescuiască cu maxim 4 undițe, dotate obligatoriu cu 1 (un) singur ac și plumb sau năditor pierdut (posibilitatea eliberării plumbului sau năditorului, în cazul ruperii firului principal)! Este strict interzis pescuitul la “BOMBĂ”, “ARICI” etc.!!!
 2. Pe balta de pescuit sportiv se poate pescui doar cu undițe din carbon având maxim 3 tronsoane (3,60m-3,90m) și mulinete adecvate, unditele de o calitate indoielnica nu vor fii acceptate. Obligatoriu se vor folosii avertizori electronici dotati cu swingere sau hangere. Utilizarea bambinelor este interzisa. Minciogul folosit la scoaterea peștelui din apă va avea obligatoriu o deschidere mare și ochiuri mici. Sunt acceptate undițele tip feeder, match, rubeziana, varga, "bolo".
 3. Este interzisă utilizarea înaintașului textil, lungimea maximă utilizată din fir textil în construcția monturii fiind de max. 35 cm. Este permisă folosirea lead core-ului (fir textil cu miez de plumb) cu lungime minimă de 50cm și a monofilamentului ca înaintaș. Grosimea firului cu care se poate pescuii este de minimum 0.30 mm. 
 4. Este permisă utilizarea firului textil doar la "spod" și "marker".
 5. Adăugarea unui vârtej sau a unei agrafe între firul principal și lead core / plumb cu tijă (in line) este interzisă deoarece pune în pericol peștele.
 6. Pe baltă se practică doar pescuitul Catch & Release (Prinde și Eliberează), capturile nu se pot reține indiferent de greutate și se vor elibera imediat în stare vie și fără a fi rănite! În cazul în care se constată că un pește a fost rănit, se va percepe o taxă de 40 euro/kg pentru peștele respectiv, iar pentru un exemplar mai mare de 10kg se va percepe o taxă de 80 euro/kg.
 7. Locul de pescuit se poate ocupa NUMAI PE BAZĂ DE REZERVARE, rezervarea se poate face on-line cu minimum 24 de ore înaintea partidei de pescuit pe site-ul www.baltadelasanpaul.ro, informații suplimentare pot fi solicitate telefonic la (004) 0730 024 740. Pescarii care se prezintă pe baltă fără a avea rezervare nu vor fi primiți.
 8. Pescarii pot renunța la rezervări cu minim 24 de ore înaintea datei de început a rezervării. Intenția de a renunța la rezervări se va anunța obligatoriu telefonic (nu prin sms sau e-mail) la numărul afișat pe site. În cazul neprezentării, pescarul, în prima fază, va fi atenționat în scris (e-mail) și verbal, iar după o a doua neprezentare nu va mai fi primit pe baltă.
 9. Standurile odată rezervate și validate nu se mai pot schimba cu altele indiferent de motiv.
 10. În momentul sosirii pe baltă, contravaloarea rezervării efectuate, se va plăti în întregime.
 11. Pescarul se va deplasa la locul de pescuit cu mijlocul de transport utilizat (mașină personală), va descărca bagajul, după care mașina va fi adusă în parcare la sediul administrativ, după care poate începe partida de pescuit. La sfârșitul partidei de pescuit pescarul va putea duce mașina pe stand pentru a încărca bagajele doar după ce a scos undițele din apă.
 12. Pe timpul partidei de pescuit, pe standul de pescuit, nu pot rămâne remorci, rulote.
 13. Pescarul va anunța administrația în momentul plecării și se va supune la verificarea bagajelor și a bunurilor personale, precum și ale însoțitorilor acestuia la părăsirea locației, utilizarea bălții și a serviciilor de către pescari și persoanele însoțitoare având valoare de acceptare tacită a acestei condiționări.
 14. Pescarii au obligația ca după încheierea partidei de pescuit să lase locul curat (fără chiștoace de țigări, coji de semințe, sticle goale, cutii metalice de orice tip etc.) prin colectarea tuturor deșeurilor și a resturilor menajere în coșurile de gunoi.
 15. Fiecare pescar poate fi însoțit de familie (nevastă, copil cu vârsta de până la 14 ani) sau de prietenă, care pot ajuta la minciog, dar nu vor avea voie sa pescuiască.
 16. Accesul vizitatorilor este permis pe baltă de la ora 10:00 doar cu acceptul administrației și le este interzis cu desăvârșire să pescuiască, la plecare aceștia se vor supune unui control. Este interzisă rămânerea vizitatorilor pe timpul nopții, aceștia vor părăsi lacul până la ora 17:00. Vizitatorilor care au intrat pe teritoriul bălții fără să anunțe paznicul de serviciu (tel. 0743922225) li se va cere sa plece de îndată și vor pierde dreptul de a mai intra vreodată pe teritoriul bălții.
 17. Folosirea saltelei de recepție de tip „cradle” (cu cadru metalic) și a sprayului dezinfectant pentru crap sunt obligatorii! În cazul în care nu dețineți o astfel de saltea puteți să inchiriați de la personalul bălții la o taxă de 20 RON/ partidă de pescuit (indiferent de durata acesteia și în limita stocului disponibil)
 18. Este obligatorie folosirea saltelelor speciale de păstrare și cântarire (recovery/weight sling) la cântărirea și manevrarea peștelui cât și la transportul până la apă. În cazul în care nu dețineți o astfel de saltea, administrația v-o pune la dispoziție contra sumei de 10 RON/partidă de pescuit (în limita stocului dispinibil). Eliberarea peștelui din mână este strict interzisă indiferent de mărimea acestuia.
 19. Fiecare stand va avea câte o saltea de primire și o saltea de cântărire, nu acceptăm o saltea la 2 standuri.
 20. Toți peștii se vor fotografia obligatoriu deasupra saltelei de recepție și cât mai aproape de ea. Într-o saltea de primire sunt permise ținerea și fotografierea unui singur pește.
 21. Este interzisă cu desăvârșire păstrarea peștilor în saci de păstrare pentru a fi fotografiați mai târziu.
 22. Aruncarea monturii pe diagonală este interzisă pentru a evita astfel deranjul pescarilor poziționați pe porțiunile de mal învecinate.
 23. Nu se poate planta sau nădi din barcă, nădirea se face numai de pe mal.
 24. Pe acest bazin sunt interzise injuriile, petrecerile, sursele de poluare fonică (muzica, cântatul sau conversațiile gălăgioase) și oricare alte activități care îi pot deranja pe ceilalți pescari aflați pe baltă! Pescarii aflati intr-o stare avansata de ebrietate vor pierde dreptul a pescuii (pentru a nu pune in poricol siguranta pestelui), pentru a evita neplacerile, administratia lacului recomanda ca alcoolul sa fie consumat moderat si responsabil.
 25. Sunt interzise scăldatul, ruperea arborilor de pe mal, intrarea în culturile agricole din apropiere, aprinderea focului pe iarbă. Accesul pe teritoriul bălții cu animale de companie este interzis.
 26. Personalul bălții are dreptul de a controla oricând consideră necesar undițele pescarului pe timpul partidei de pescuit .
 27. Pe acest bazin, cel care va fi prins că sustrage (ASCUNDE) pește, se face vinovat de FURT, faptă penală pedepsită de art. 228 Cod Penal. Vinovații vor fi reclamați organelor de poliție!
 28. Încălcarea oricărei norme de conduită prevăzută în regulament conferă dreptul administrației bălții de a restricţiona accesul pe baltă și dreptul la pescuit, fără restituirea parțială sau integrală a contravalorii biletului.
 29. Prezentul Regulament se substituie unui act normativ intern de protecție a muncii care se completează cu normele generale aplicabile.
 30. Administrația S.C. AGROPISC S.R.L. este exonerată de orice răspundere civilă, administrativă și materială pentru orice formă de accidente, incidente și urmări generate ale activităţilor personale ale vizitatorilor pescari și însoțitorilor acestora, cauzate voit, din neatenție sau de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.
 31. Administrația bălții își rezervă dreptul de a-și selecta clienții.

Halak

Amur Ctenopharyngodon idella (Valenclennes, 1844)
Compó Tinca tinca (Linnaeus, 1758)
Csuka Esox lucius (Linnaeus, 1758)
Dévérkeszeg Abramis brama (Linnaeus, 1758)
Harcsa (szürke v. leső harcsa) Silurus glanis (Linnaeus, 1758)
Kárász (ezüst) Carassius gibelio (Bloch, 1782)
Ponty Cyprinus carpio (Linnaeus, 1758)
Süllő Sander lucioperca (Linnaeus, 1758)

Utolsó módosítás: 2019-02-09 20:48:42

Vélemények / Fórum